Automobilist zijn dezer dagen betekent aandacht hebben voor het ons omringende leefmilieu. Uw voertuig nakijken, in regel zijn met de wetgeving, risico’s voorkomen, het zijn onderwerpen die uw bijzondere aandacht vereisen. Hieronder vindt u enkele tips om u te begeleiden, …

Moeten mijn mistlichten aan
 als het sneeuwt?

Dit zegt de wegcode.

Art. 30.

“Wanneer het voertuig voorzien is van achtermistlichten, moeten deze lichten gebruikt worden bij mist of sneeuwval die de zichtbaarheid verminderen tot minder dan 100m alsook bij felle regen. Deze lichten mogen in geen andere omstandigheden gebruikt worden."

Winterprik:
vermijd een platte batterij

Vroeger was het eenvoudig. Je nam er de startkabels bij en herlaadde de batterij. Dit wordt nu afgeraden. Auto’s bevatten immers steeds meer gevoelige elektronica die beschadigd kan raden door de startkabels. Daarom raden we aan de hulp van een pechverhelpingsdienst of garagist in te roepen.

Tips

Schakel bij het starten alle onnodige stroomverbruikers (zoals GPS, verwarming,…) uit en ontsteek de lichten pas na het starten.

Ontkoppel bij het starten.

Rijd lange trajecten (minimum 40km) om je batterij op te laden.

Je kan natuurlijk ook altijd terecht bij de garagisten van Uw Garage Carservice netwerk om je batterij te laten checken.

Wist je trouwens dat een batterij pas opgeladen raakt na een rit van 40 km, bij voorkeur op de autosnelweg? Dit verklaart ook waarom er na het weekend veel chauffeurs batterijproblemen hebben. De auto heeft dan nl. langer stilgestaan.

MPM International Oil Company